Mobile

Samsung toont nieuwe top-smartphone

De langverwachte opvolger van de Samsung Galaxy SII-smartphone werd donderdagavond in London voorgesteld. De SIII pronkt met snelle hardware, maar vooral met handige nieuwe features en stemsturing. Daarmee is de nieuwe Samsung goed bewapend om de strijd met de iPhone 4s aan te gaan. Het is vanaf 29 mei te koop.

Er waren vooraf reeds foto’s gelekt van de SIII, dus het ontwerp kwam niet als een verrassing. Het is een smartphone waarop Android 4.0 draait en uitgerust met een groot 4,8 inch HD Super AMOLED-scherm waarop 720p toont. Dat is 22 procent meer dan zijn voorganger, de SII. Door de dunne schermrand lijkt het toestel echter niet zo massief als dat schermformaat laat uitschijnen. Ook de dikte van 8,6 mm helpt om de SIII een minder fors profiel te geven.

De SIII heeft een 1,4 GHz quadcore-processor. Zo’n chip zorgt er voor dat Android vlot werkt, wat bij tragere smartphones niet altijd het geval is. De vier kernen in combinatie met het grote scherm staan garant voor een hoger stroomverbruik. Wellicht daarom dat Samsung de SIII uitrust met een batterij van 2.100 mAh. Voor een smartphone is dat behoorlijk wat.

,

Wat vooral de aandacht trekt bij de SIII zijn de nieuwe mogelijkheden. Zoals de mogelijkheid om min of meer natuurlijk klinkende commando’s aan te geven via de S Voice-functie. Eerste indrukken laten uitschijnen dat S Voice meer kan dan Siri, de stemsturing op de iPhone. Maar net als bij Apple is er nog (geen) ondersteuning voor het Nederlands.

Een handigheid is dat de SIII specifiek jouw stem kan herkennen en zal ontgrendelen als je iets zegt.

Smart Stay voorkomt dat de SIII in slaapstand gaat terwijl je lang naar een webpagina kijkt. Slim is dat de telefoon dat doet door via de voorste camera je ogen in de gaten te houden en te controleren of ze op het scherm gefocust zijn. Of als je tijdens het tikken van een sms toch je contactpersoon wil bellen, kan dat door gewoon de SIII naar je oor te brengen.

,

Samsung zorgde al bij eerdere smartphones voor een goede DLNA-ondersteuning via de AllShare-app. Het wordt nu uitgebreid met AllShare Cast, waarmee je films en foto’s naar een televisie kan sturen. Dat kon al deels, dus het is wachten op een test om te zien waar het voordeel van de nieuwe app ligt.

Opmerkelijk is dat Samsung sterk uitpakt met een partnership met Dropbox, vanuit de gedachte dat je via deze weg gemakkelijk foto’s en andere media kan delen. Als je een SIII koopt, krijg je daarom twee jaar lang 50 GB opslagruimte bij de opslagdienst. Als je zoveel opslag moet kopen, dan ben je veel geld kwijt, dus dat is een mooie extra. Het is overigens exact het dubbel van wat HTC biedt bij zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC One X.

Eind mei is de Galaxy SIII bij ons beschikbaar. Samsung heeft echter nog niet gezegd hoeveel de nieuwe smartphone zal kosten. Vermoedelijk zal de prijs zich ergens tussen 500 en 600 euro situeren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.