Redactie

Review: Deezer

Deezer is Frans van oorsprong. Het biedt drie diensten aan: persoonlijke radiostations (op basis van een artiest), genrestations en een virtuele muziekbibliotheek die je kunt doorzoeken.

Deezer speelt ook sterk de lokale kaart uit. De dienst zegt te willen samenwerken met muziekfestivals om relevante afspeellijsten en livestreaming aan te bieden. Die lokale insteek merk je ook aan de radiostations. Deezer is gratis te gebruiken, zij het beperkt.

,

Zonder te betalen heb je toegang tot de radiostations, onderbroken door reclame. Ga je echter op zoek naar nummers van een bepaalde artiest, dan kun je alleen de eerste dertig seconden gratis beluisteren. Daar heb je dus niet veel aan. Deezer gebruik je in eerste instantie via de website. Die is prettig om te gebruiken, sober qua kleur en intuïtief.

Ook de mobiele app zit goed in elkaar, zowel op de iPhone als op Android. Ongewoon is dat je de app zonder abonnement mag gebruiken, zij het met een beperkte functionaliteit.

,

Wat opvalt als je een radiostation kiest op basis van een groep, is dat je vaak dezelfde mix van artiesten krijgt voorgeschoteld. Het is veel frisser als er op dat vlak wat willekeur speelt. Als je pakweg vandaag een Pixies-radiostation beluistert en dat morgen opnieuw doet, wil je toch een andere selectie horen.
Aan de andere kant biedt Deezer wel wat meer mogelijkheden om de muziekselectie van een gepersonaliseerd radiostation te bepalen. Maken we een dEUS-station aan, dan kunnen we bijvoorbeeld via een menu De Mens verwijderen en muziek uit de jaren negentig weren.

Er zijn twee betaalopties bij Deezer: Premium en Premium+. In beide gevallen krijg je toegang tot streams van 320 Kbit/s en de Deezer-mixtafel. Dat laatste is wel origineel: via een virtueel mengpaneel kun je liedjes mixen met een ‘crossfader’, effecten en zelfs pitch-controle. Leuk voor feestjes!

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.