Mobile

Samsung werkt aan 11,8-inch tablet

De slepende patentoorlog tussen Apple en Samsung levert een pikant detail op. Uit rechtsdocumenten blijkt dat Samsung werkt aan een reuzentablet met Retina-scherm en LTE.

The Verge ontdekte uit publiek gemaakte rechtsdocumenten in het proces tussen Samsung en Apple in Californië dat de Koreaanse fabrikant werkt aan ‘P10’. Deze tablet zou een 11,8 inchdisplay hebben met een resolutie van 2.560 x 1.680 (WXGA) en een pixeldichtheid van 256 ppi.

P10, waarschijnlijk een werktitel, zou ook ondersteuning krijgen voor LTE, de volgende generatie standaarden voor mobiel internet.

Het is niet de eerste keer dat bewijs opduikt voor het bestaan van een dergelijke reuzentablet. Techsite The Boy Genius Report meldde in december vorig jaar al via een anonieme bron dat Samsung op Mobile World Congress 2012 een 11,6 inchtablet met Android 4.0 zou presenteren. Een onthulling bleef toen uit, maar mogelijk zal Samsung op de Duitse techbeurs IFA wel voor de dag komen met het model.

Naast de reuzentablet begint steeds meer vertrouwelijke informatie uit te lekken aan beide zijden. Zo zou de Koreaanse gigant werken aan twee Windows 8-toestellen en doken vroege ontwerpen op van de eerste iPhone.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.