Redactie

Smallville

Ideeën voor films en tv-reeksen beginnen vaak met een paar woorden die zijn samengekribbeld op een papiertje. Miami Vice, die iconische flikkenreeks uit de jaren 1980, ontstond bijvoorbeeld toen een studiopief een kattebelletje met ‘MTV Cops’ erop aan de creatieve poot van studio Universal bezorgde. En voor Smallville, dat vandaag zijn achtste seizoen afsluit op 2BE, zou dat wel eens ‘Dawson’s Creek meets The Matrix’ kunnen zijn.

Smallville was oorspronkelijk bedoeld als een reeks rond de jonge Superman, toen de Man van Staal nog braafjes in Hotel Mama logeerde. De eigenlijke bedoeling van de reeks was om Clark Kent (Tom Welling) niet in kostuum voor te stellen en hem ook niet te laten vliegen, maar de serie werd gaandeweg het slachtoffer van haar eigen succes.

Uiteindelijk liep ze tien jaar (vorig jaar pas werd de stekker eruitgetrokken), en moesten de makers dus stilaan verder kijken dan het kleinsteedse Amerika waar Superman werd grootgebracht. De afleveringen die je momenteel ziet lopen op 2BE spelen zich ondertussen af in Metropolis, met Superman die inmiddels toch in het pak zit, Lois Lane als love interest, en bekende schurken uit de ‘echte’ Supermancanon (generaal Zod, Brainiac) de revue passeren. Alleen de adolescentenangst uit de allereerste episodes is gebleven.

Zondag 26 februari op 2BE om 18u10

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.