Geluid

Sony lanceert vier draadloze luidsprekerdocks

Sony richt zich met een nieuwe reeks speakerdocks niet alleen op de iPod-gebruiker. Ook eigenaars van andere toestellen blijven niet in de kou staan.

Met deze nieuwe docks legt de Japanse fabrikant de keuze voor de luisterbeleving bij de luisteraar. Al deze X-Series-docks bieden immers verschillende mogelijkheden voor het afspelen van muziek.

AirPlay en/of Bluetooth
Allereerst is er de klassieke mogelijkheid om muziek af te spelen door een iPod of iPhone in te pluggen in het docking station. Daarnaast beschikken deze docks ook over de mogelijkheid om muziek te streamen via een draadloos netwerk via de AirPlay-technologie van Apple.

Maar ook wie geen Apple-toestel in z'n bezit heeft kan draadloos muziek streamen naar de docks uit de X-Series. Sommige toestellen beschikken immers ook over Bluetooth, een extra die we eerder al zagen opduiken bij Sony’s RDP-X60iP speakerdock.

De vier modellen staan volgens Sony garant voor een gelijkaardige hoogwaardige geluidskwaliteit en ook op het vlak van design merken we een aantal overeenkomsten. De producent gaat er prat op de meest kwalitatieve en luxueuze materialen te gebruiken. De toestellen komen dan ook stuk voor stuk elegant voor de daf en passen perfect in de meest uiteenlopende huiskamers.

Toch heeft Sony geprobeerd om elke dock specifieke kwaliteiten en mogelijkheden mee te geven, om zo in te spelen op de noden van verschillende consumenten.

Paradepaardje
Het grootste model van deze nieuwe reeks is de RDP-XA900iP, die volgens Sony een krachtige 200 watt produceert. Als meest ‘volledige’ model van de X-Series steunt deze dock zowel op Apple’s AirPlay-technologie als op Bluetooth, zodat geluid ook gestreamd kan worden via smartphones, tablets en pc’s die niet door Apple geproduceerd zijn.

De ingebouwde 'DMC'-technologie (een combinatie van drie geluidstechnologieën die ontwikkeld werden door Sony zelf) garandeert naar eigen zeggen een helder en meeslepend geluid. Deze technologie wordt bovendien aangevuld met een 'S-Master' digitale versterker, voor optimale geluidsprestaties.

 

Enkel AirPlay
De iets compactere RDP-XA700iP beschikt niet over Bluetooth en steunt voor het streamen van muziek dus puur op de AirPlay-technologie. Deze dock is goed voor een uitgangsvermogen van 60 watt, wat moet zorgen voor een “kamervullend geluid”. Ook bij de XA700iP werd de DMC-technologie en de S-Master digitale versterker ingebouwd, waardoor de geluidsprestaties nauw aanleunen bij zijn grotere broer.

 

,

Mobiel met FM-tuner
Vervolgens is er de RDP-XF300iP, goed voor een vermogen van 40 watt en enkel steunend op Bluetooth voor het draadloos streamen van geluid. Dit model beschikt niet over dezelfde geluidstechnologieën als de twee voorgaande modellen, maar de aparte tweeters voor het linker- en rechterkanaal moeten een hoge geluidskwaliteit mogelijk maken.

Wat deze dock uniek maakt in deze reeks, is de ingebouwde oplaadbare batterij. Die zou goed zijn voor zes uur luisterplezier, waardoor het toestel ook mobiel gebruikt kan worden. Bovendien is de XF300iP ook voorzien van een FM-tuner, waarin maximaal twintig zenders vastgelegd kunnen worden.

Enkel Bluetooth
Tot slot is er de RDP-X200iP, een toestel dat in veel opzichten overeenkomt met de XF300iP maar het zonder ingebouwde batterij en FM-tuner moet stellen. Deze dock levert een uitgangsvermogen van 40 watt, maar beschikt net als z'n grotere broer ook over de aparte tweeters. Streaming is ook hier enkel mogelijk via Bluetooth.

Tegen eind maart zouden de docks in de winkel moeten liggen. De richtprijzen voor de RDP X200iP en de RDP-XF300iP bedragen respectievelijk 200 en 300 euro. De prijzen van de RDP-XA700iP en de RDP-XA900iP werden nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.