Geluid

Teufel lanceert eerste AirPlay-luidspreker

Na de uitbreiding van het aanbod streamingluidsprekers lanceert Teufel nu eindelijk ook een luidspreker die compatibel is met Apple's AirPlay-technologie.

Aangezien steeds meer producenten van luidsprekers inpikken op de streaming-technologie van Apple (zoals Philips, Klipsch en Pure), kon de Berlijnse audiospecialist op dit vlak niet achterblijven.

Als eerste AirPlay-model opteert Teufel voor een actieve stereoluidspreker, die volgens de fabrieksopgave goed is voor een vermogen van 80 watt. Een ingebouwde subwoofer van 40 watt zou garant staan voor een krachtige bas, en moet de twee midrange drivers en dubbele tweeter ondersteunen.

Slechts drie knoppen
De iTeufel Air is een compacte verschijning met een strak en modern design. De afmetingen (18 x 44 x 27 centimeter) komen ongeveer overeen met die van de onlangs voorgestelde Raumfeld One, waardoor ook deze luidspreker moeiteloos in de meeste ruimtes kan worden geïntegreerd. Teufel geeft zelf overigens aan dat de Air het best tot zijn recht komt in ruimtes tot 25 vierkante meter.

De bediening werd bewust eenvoudig gehouden. Aan de bovenkant van het toestel merken we slechts drie zilveren knoppen op (harder, zachter en standby). In combinatie met een gemakkelijke installatie en de eenvoud van de AirPlay-technologie, moet dit ervoor zorgen dat het draadloos streamen van muziek kinderspel wordt.

Zuinig
Daarnaast valt de iTeufel Air ook op door zijn bescheiden energieverbruik – iets wat vandaag de dag toch niet onbelangrijk is. In standby-modus verbruikt het toestel minder dan 0,5 watt. In deze modus blijft enkel de WLAN-ontvanger actief, zodat de luidspreker uit zichzelf kan opstarten wanneer hij een signaal opvangt.

De iTeufel Air is per direct verkrijgbaar aan 499,99 euro. Een overzichtelijke vergelijking tussen de onlangs geïntroduceerde Raumfeld One – die vijftig euro minder kost – en deze nieuwe iTeufel Air, vind je op de website van de fabrikant.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.