Beeld

Sony landt Google TV in Europa

Sony gaat vanaf volgende maand in de meeste Europese landen settopboxes met Google TV verkopen. Kostprijs van de NSZ-GS7 wordt een schappelijke 200 euro. Alleen is het nog onduidelijk of de Google TV-doos meteen België bereikt.

Dat Sony met een Google TV-speler op de proppen ging komen, was geen geheim. Het toestel was al eerder aan het publiek getoond, onder andere op de CES-beurs van afgelopen januari. Een van de onderscheidende eigenschappen van de spelers is de afstandsbediening. Die heeft twee bruikbare kanten, met aan een zijde knoppen en touchpad en aan het andere een klaviertje.

Naast de NSZ-GS7 gaat Sony in oktober een Google TV gecombineerd met een Blu-rayspeler op de markt brengen. Deze NSZ-GP9 zou 300 euro kosten, aldus de fabrikant.

Wat Google TV interessant maakt, is de ingebouwde zoekfunctie om video op te sporen. Zo kan je over verschillende bronnen heen op zoek gaan naar een video. Surfen gaat via de Chrome-browser, wat een betere compatibiliteit met websites belooft. Tenslotte kan je extra apps installeren via de Google Play-winkel die ook Android-gebruikers bedient.

Beide apparaten staan reeds op de Sony.be-website, wat doet vermoeden dat zowel de NSZ-GS7 als de NSZ-GP9 ook bij ons verkrijgbaar zullen zijn. 

Toevoeging 22/6: Sony laat inmiddels weten dat er nog niets beslist is over de Belgische beschikbaarheid van de NSZ-GS7 en GP9, ondanks de informatie op de .be-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.