Redactie

The Great Waldo Pepper

Vlak voordat hij zijn rollen iets te ernstig begon te nemen, haalde Robert Redford nog één keer zijn tot dan toe kenmerkende jongensachtige charme boven in The Great Waldo Pepper, een film die mooi het enthousiasme van de allereerste vliegeniers reconstrueerde.

Alleen plaatsten regisseur George Roy Hill en scenarist William Goldman dat enthousiasme in een tijdperk waarin het stilaan geen tel meer had: de jaren 1920. WO I was de eerste oorlog waarin vliegende tuigen succesvol in de strijd werden geworpen, maar de jaren daarna werd de pioniersmentaliteit aan de kant geschoven voor regulering.

In dat tijdperk, waarin het vliegwezen bijzonder snel een instituut werd, probeert het hoofdpersonage van The Great Waldo Pepper het hoofd boven water te houden als piloot in een team van circusvliegeniers. Maar stilaan krijgen ze de truc door: niet hun pionierskunsten, maar hun recente verleden als oorlogspiloot ten dienste stellen van Hollywood.

Charmante tijdsschets van George Roy Hill, die Redford eerder al regisseerde in The Sting en Butch Cassidy and the Sundance Kid.

Zondag 24 juni op VTM om 15u00

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.