Mobile

Toshiba lanceert 21:9-laptop


Het klinkt onwaarschijnlijk, maar Toshiba gaat een ultradraagbare notebook met een 21:9-scherm in de winkels leggen. Met die schermverhouding is de laptop beter geschikt voor een volwaardige ‘cinematische’ ervaring, luidt het.


De 21:9-beeldverhouding staat dichter bij de beeldverhouding die filmmakers in Hollywood hanteren dan de klassieke 16:9- of 16:10-verhouding die nu als breedbeeld wordt omschreven. Daarom dat Philips, overigens als enige fabrikant, een lijn high-end tv’s heeft met die beeldverhouding. Het merk mikt daarmee resoluut op filmliefhebbers die mikken op een echte bioscoopervaring.

Volgens Toshiba zijn ook zakenreizigers te vinden voor een vergelijkbare ervaring. “Mobiele gebruikers van de Satellite U840W kunnen genieten van een onvervalste bioscoopbeleving in breedbeeld zonder dat ze afgeleid worden door storende zwarte balken”, weet Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux.

De Satellite U840W is een zogenaamde ‘ultrabook’, wat dus wil zeggen dat het gaat om een lichte maar toch krachtige laptop. Het scherm heeft in elk geval een diameter van 14,4 inch. De 21:9-beeldverhouding betekent wel dat er met een zeer onconventionele resolutie wordt gewerkt: 1.792 bij 768 pixels.

Verder is er ook een audiosysteem van Harman Kardon geïntegreerd in de Satellite U840W, die zo'n 1.099 euro zou gaan kosten en naar verwachting tegen eind juli leverbaar wordt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.