Redactie

Touch

Het leek erop dat Kiefer Sutherland na het succes van 24 wel klaar was voor een terugkeer naar het witte doek, waar hij aan het einde van de jaren '80 zelfs de plak zwaaide. Maar misschien bleef hij iets te lang aan het personage van Jack Bauer kleven (ook de reeks duurde een seizoen of twee te lang), waardoor zijn ballingschap op het kleine scherm nog eventjes blijft duren.

In Touch, een nieuwe serie van Tim Kring (Heroes), keert hij terug als leading man, in de rol van voormalig journalist Martin Bohm, die zijn vrouw verloor in de aanslagen van 9/11 en sindsdien alleen voor de opvoeding van hun ondertussen elfjarige doofstomme zoon staat.

Die taak wordt er niet makkelijker op wanneer hij ontdekt dat zoonlief een soort paranormale Rain Man blijkt te zijn, die constant bezig is met cijfers en patronen. En een professor (Danny Glover) ontdekt dat die een betekenis hebben: de knaap blijkt te snappen hoe de wetten van het universum in elkaar zitten!

Touch zet een trend verder die ondertussen al bijna tien jaar speelt bij fictie van over de plas: magisch realisme. Series die zich afspelen in een realiteit met een serieuze hoek af kwamen naar de mainstream met Lost, om een traditie in gang te zetten die werd verdergezet met onder meer Krings eerdere werkstuk Heroes.

Maandag 3 september op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.