Mobile

Tablet van 20 inch is geen grap

Met de Tap 20 probeert Sony een nieuw productcategorie te lanceren. Maar waar gebruik je een 4 kilogram wegende tablet met een 20 inch scherm eigenlijk voor?

Volgens Sony zijn daar niet minder dan drie antwoorden op, die overeenkomen met de drie standen waarin je de Tap 20 kan plaatsen. Dankzij de stand achteraan kan het 20-inch aanraakscherm met ingebouwde computer recht worden gezet en door middel van een extern toetsenbord als een klassieke pc worden gebruikt.

Veel interessanter zijn de twee andere gebruiken. Met de stand kan je de Tap 20 naar achter hellen, wat het heel geschikt maakt om films te bekijken of via het aanraakscherm bijvoorbeeld foto's te beheren.

Ten slotte kan je de VAIO Tap 20 ook plat neerleggen, op de tafel of op de grond. Een paar voorbeeldapps illustreren waarom je dat zou doen. Aan elke einde zou bijvoorbeeld iemand kunnen plaatsnemen om met twee een voetbalspel te spelen via het aanraakscherm. Of er zijn apps om kinderen samen te laten tekenen op het scherm.

Het concept staat of valt uiteindelijk met het aanbod aan apps en games die inspelen op meerdere gebruikers die simultaan op het scherm zitten te vegen en tokkelen. Er zijn bijvoorbeeld best wel wat bordspelletjes die je in theorie netjes naar de Tap 20 zou kunnen vertalen. 

Op het apparaat draait Windows 8, dat met zijn touch-centrische Modern UI er goed bij past. Op basis van een korte hands-on lijkt de Tap 20 met zijn aanraakscherm in elk geval voldoende responsief en rap reagerend.

Wat je zeker niet zal doen met de Tap 20 is het op verplaatsing meenemen. Het naar actuele normen loodzwaar gewicht en matige autonomie van vier uur zullen er voor zorgen dat weinig mensen op sjok gaan met het toestel. 

Een ander kritieke factor is de prijs. Een paar jaar geleden zou Sony voor een product zoals dit minstens 2.000 euro hebben gevraagd. Nu kost het instapmodel dat in de Benelux in de winkels ligt 1.100 euro. Veel voor een tablet, gegeven de schermgrootte redelijk voor een notebook – maar de vraag is of veel consumenten de nood gaan zien aan een toestel dat nog net iets anders is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.