Mobile

Transformer Prime krijgt upgrade met HD-scherm


Het loopt een vaart in tabletland: de Transformer Prime ligt nog niet eens overal in de rekken of Asus kondigt al een variant aan met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een betere camera én gps-ontvangst.


De nieuwe Transformer Prime zal met de typenaam TF700T door het leven gaan en moet in het tweede kwartaal van 2012 op de markt komen in de VS. Dat liet fabrikant Asus weten tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Op het nieuwe model kleeft de fabrikant een prijskaartje vanaf 600 dollar, 100 dollar meer dan de huidige Transformer Prime.

Het scherm van de originele Transformer Prime (typenummer TF201, voor de kenners) telt 1.280 bij 800 pixels en de camera aan de voorzijde 1,3 megapixel. Deze onderdelen krijgen in het nieuwe model een upgrade naar respectievelijk 1.920 bij 1.200 pixels en 2 megapixel. 

Nu met gps
Ook heeft Asus het ontwerp van de aluminium behuizing van de originele Transformer Prime, die voor heel wat problemen met de gps-ontvangst zorgde, aangepast. Verder zijn de twee modellen identiek.

Asus gaf onlangs toe dat het design van de Transformer Prime de gps- en wifi-ontvangst negatief kan beïnvloeden en schrapte vervolgens de eerder aangekondigde ondersteuning voor gps van de specificatielijst.

De eerste Transformer Prime krijgt deze week overigens een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.