Redactie

Unforgettable

Vers crimivoer van over de plas! Unforgettable, een nieuwe reeks die volledig op de leest van The Mentalist en Monk is geschoeid. Dat wil zeggen: één dragend personage (Poppy Montgomery uit Without a Trace), dat behept is met een speciale vaardigheid. In dit geval is dat hyperthemesia, een vreemde aandoening van de hersenen waarbij de patiënt elk kleinste detail van zijn leven – zie de titel – kan onthouden. Best lastig, maar ook wel handig als je, bijvoorbeeld, politierechercheur bent.

Er is echter één serieus gat in de film van hoofdpersonage Carrie Wells haar leven: van de dag waarop haar zus werd vermoord, herinnert ze zich helemaal niets meer. Dat levert alvast een mooie raamvertelling op, in een reeks waarin de protagoniste iedere week haar speciale vaardigheid inzet om losstaande moordzaken op te lossen. Samen met haar ex-vriend, nota bene, en de setting deze keer is Queens, New York.

Wat het uiteindelijk gaat worden met Unforgettable is nog niet duidelijk: het eerste seizoen loopt in de Verenigde Staten op zijn einde, en de critici waren er alvast niet laaiend enthousiast over.

Woensdag 2 mei op VIJFtv om 21u40

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.