Redactie

Yarvik’s GoTab speelt 3D-films op je TV


Hoewel Apple de tabletmarkt blijft domineren, winnen Android-tablets meer en meer aan populariteit. Yarvik is geen vreemde in het Android-kamp en vult zijn bestaande catalogus aan met zijn eerste Android 4.0-tablet.


De Exxa is voorzien van een Cortex A8, 1,2 GHz processor, één gigabyte DDR3 RAM en acht gigabyte interne opslag (uitbreidbaar tot 40 dankzij de MicroSD-slot). Het aluminium geheel is in staat tot multitasken dankzij Ice Cream Sandwich, en het 9,7-inch scherm heeft een kijkhoek van 178 graden. Over iemands schouder kijken was nooit eerder zo eenvoudig.

Een minpunt is de camera, een klassiek pijnpunt bij tablets. Het exemplaar aan de achterzijde heeft slecht een resolutie van slechts 2 megapixel, zijn collega vooraan slechts 0,3 megapixel. Over de levensduur van de batterij doet Yarvik geen mededelingen.

,

All work, no play?
Integendeel, deze tablet komt met een aparte grafische chip en heeft een MiniHDMI-uitgang. Hiermee kan je 1.080p-video afspelen op je TV. Bovendien kan dit toestel ook 3D-films weergeven op het grote scherm in half-SBS (side-by-side, een technologie die onder meer gebruikt wordt bij een settopbox voor digitale televisie), als je televisie dat toelaat.

Yarvik staat erom bekend een ‘budgetmerk’ te zijn, en dat maakt het ook helemaal waar met de scherpe prijsstelling van de GoTab. Deze tablet kost je immers slechts 249 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.