Mobile

ZTE komt met eerste Intel-telefoon

ZTE treedt toe tot de kleine cirkel telefoonmakers met een Intel-chip in het gamma. Op IFA presenteert het de Android-telefoon Grand X IN met Atom Z2460-processor.

ZTE, dat in onze regio vooral bekend is voor zijn betaalbare Android-toestellen in de supermarkt, deed zijn aankondiging tijdens een Intel-evenement op IFA, waar Intel toestellen in de bloemetjes zette die draaien op zijn nieuwste generatie chips.

Net als bij de Xolo X900, Intel’s eerste officiële smartphone, draait de Grand X IN op een eenkernige Z2460-processor, met een kloksnelheid van 1,6 Ghz.

De Grand X IN, die draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, is qua specificaties geen hoogvlieger. Met  een 4,3-inch QHD-scherm, 1 GB werkgeheugen, 16 GB interne opslag en een 8 megapixel camera is het een typische Android-middenklasser.

Ondersteuning voor de draadloze technologie NFC is aanwezig en het is mogelijk om de opslag uit te breiden met maximaal 32 GB SD-geheugen.

ZTE stemde al in maart tijdens het Mobile World Congress toe om samen te werken met Intel. Het Chinese bedrijf, dat naar eigen zeggen de nummer vijf van de smartphonemarkt is, voegt zich bij bedrijven als Lenovo, Motorola en LG. Volgend jaar zegt de fabrikant nog een aantal toestellen uit te brengen die draaien op mobiele Intel-chips.


De fabrikant kon ons niet vertellen of de Grand X IN na lancering een upgrade zal krijgen naar het zojuist uitgekomen Android Jelly Bean. Het toestel is wel voor de Europese markt bedoeld en zal in de komende twee maanden op verschillende nationale markten verschijnen. Voorlopig horen België en Nederland daar niet bij, dus het zal waarschijnlijk volgend jaar worden voor we de Grand X IN hier in de schappen zien verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.