Redactie

Dolby Laboratories en Beardyman presenteren Dolby Mobile

Geluidsspecialist Dolby Laboratories slaat de handen in elkaar met de Britse beatboxer Beardyman voor de promotie van Dolby Mobile, de geluidschip voor virtual surround in laptops, tablets en mobiele telefoons. Het resultaat is niet alleen grappig, maar maakt ook meteen duidelijk wat je van de technologie mag verwachten.

Dolby behoeft eigenlijk geen voorstelling meer voor wie met audio in de weer is. De geluidsspecialist maakt al jaren het goede weer met baanbrekende geluidstechnologie waarvan de logo’s op een waaier toestellen terug te vinden zijn, van oude tapedecks tot de laatste nieuwe av-receivers.

In een recenter verleden is Dolby Laboratories zich ook gaan richten op mobiele toestellen. Eén van de technologieën voor toestellen zoals laptops, tablets en mobiele telefoons is Dolby Mobile, een virtual-surround chip die geluid ruimtelijker weergeeft en een surround-ervaring moet simuleren door een hoofdtelefoon.

Beardyman in surround
Om Dolby Mobile in de kijker te zetten, komt Dolby nu op de proppen met een democlip die het in samenwerking met Espionage en de Britse beatboxer Beardyman maakte. In de clip, een mix van video en animatie waarin Beardyman een aantal verschillende typetjes neerzet, kan je switchen tussen een geluidstrack met en zonder Dolby Mobile-geluid. Zo kan je het verschil meteen zelf ervaren.

 

Alle geluiden in de clip zijn trouwens stemgeluiden van Beardyman. De beatboxer geniet internationale bekendheid en sleepte al verscheidene prijzen in de wacht met z’n beatboxacts. Wil je meer van z’n capriolen zien en horen, dan kan je op de onderstaande website of op YouTube terecht voor een ruim aanbod filmpjes van deze levende drumcomputer.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.