Redactie

Flash gaat 3D

Flash gaat 3D-beelden ondersteunen in toekomstige versies van Flash. Dat maakt driedimensionale toepassingen zoals spelletjes in de browser mogelijk.

Het nieuws over 3D in Flash lekte uit via het programma van de conferentie Adobe Max. Daar staat een presentatie tussen met als titel ‘Flash Player 3D future’. De sessie zou dus gaan over de driedimensionale toekomst van Flash.

Een blogpost van een productmanager bij Adobe brengt niet veel opheldering. Maar in zijn schrijfsel bevestigt hij wel de komst van een 3D-API, een ontwikkelinterface voor driedimensionale beelden. Die komt er in een toekomstige versie van Flash.

“We zullen de plannen tijdens de sessie op Max bekendmaken. Ik zeg je, er komt belangrijk spul aan voor 3D-ontwikkelaars”, schrijft productmanager Thibault Imbert op zijn blog.

Tijdens de sessie worden details gegeven over de Flash Player-renderer, en Adobe-medewerkers gaan er tonen hoe het renderen optimaal gebeurt. Het zal gaan over tekstrendering, schaduwen, hardwareversnelling met de GPU en exclusieve nieuwtjes voor de Flash Player.

Daarmee ziet het er dus naar uit dat Adobe mikt op 3D-webapplicaties. Het is een innovatie die het platform goed kan gebruiken nu de de concurrerende video-functie van HTML 5 steeds meer bijval vindt bij bedrijven zoals Apple.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.