Mobile

Draadloze zakprinter Polaroid komt naar België

De Pogo, een printer voor mobiele telefoons die inktloos afdrukt en met gemak in uw achterzak past, is ook in België verkrijgbaar.

De gadget is niet groter dan een pak kaarten en maakt gebruik van inktloze Zink-technologie, dat het fotopapier opwarmt en de kleuren vervolgens inbrandt. Omdat de Pogo is uitgerust met Bluetooth, is het doorsturen van foto’s op mobiele telefoons bijzonder eenvoudig. Polaroid mikt met de printer op tieners en jonge volwassenen die veel onderweg zijn en foto’s meteen bij de hand willen hebben.

 

Een nadeel van de Pogo is de prijs. Een Zink-foto kost 40 eurocent per afdruk, wat de prijs van een middagje printen al snel opdrijft. Polaroid zal de navulverpakkingen in hoeveelheden van tien (3,99 euro) en dertig stuks (8,99 euro) gaan verkopen. De achterkant van de foto’s is afpelbaar. Daarmee zijn de Pogo-kiekjes ideaal voor collages op de rug van een nietsvermoedende vriend.

Begin volgend jaar stopt Polaroid definitief met zijn klassieke camera. De Pogo moet dienen als vervanger voor de wapperfoto’s. Er staan grotere formaten van de printer op het programma, maar het kleinood is al beschikbaar in Belgische winkels voor een verkoopprijs van 129 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.