Mobile

Archos kruist tablet en spelcomputer

Op IFA werden al heel wat smartphones en tablets voorgesteld, maar toch springt Archos' nieuwe lijn GamePad-tablets er tussenuit. Klassieke tablettrekjes in combinatie met eigenschappen van een gamecontroller zorgen op z'n zachtst gezegd voor een aparte Android-machine.

Archos probeert al enkele jaren het tabletpubliek voor zich te winnen, in de eerste plaats met scherp geprijsde Android-tablets met bovengemiddelde multimediacapaciteiten.

De nieuwe GamePad-tablet pakt het anders aan: het toestel doet denken aan een 7-inch tablet die vastgehouden wordt door het frame van een draagbare gameconsole. 

Betere spelervaring
Met de toevoeging van hardwarematige toetsen mikt Archos op een publiek dat wil gamen op zijn tablet, maar een betere controle wil dan mogelijk is met softwarematige toetsen op het scherm. Archos laat alvast weten dat het mogelijk is om alle games uit de Google Play Store te spelen én bedienen met de GamePad, dus aan software is er niet meteen gebrek.

Onderhuids wordt de nieuwe GamePad aangestuurd door een dual-core 1.5 GHz-processor en een quad-core GPU.

En ja, je kan de GamePad ook gewoon als klassieke tablet inzetten.

Aantrekkelijke prijs
het concept van de GamePad mag dan al behoorlijk afwijken van de eerdere Archos-tablets, de prijs doet dat niet. Zo zou je deze opvallende nieuwkomer al voor minder dan 150 euro kunnen aanschaffen, wanneer de GamePad-tablet in oktober zijn opwachting maakt. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.