Mobile

Samsung komt met Android-camera

Amper een week na Nikon komt ook Samsung met een compactcamera die is gebaseerd op Android, het populaire besturingssysteem voor smartphones.

De Galaxy Camera die Samsung vandaag aankondigt is een soort hybride tussen een compactcamera met superzoom aan de voorzijde en een smartphone-touchscreen aan de bijna gehele achterzijde.

Nikon toonde vorige week als eerste een vergelijkbaar toestel, de Coolpix S800c.

Maar waar de Nikon het moet doen met de wat oudere Androidversie 2.3 (roepnaam Gingerbread), kan de Galaxy Camera bogen op de nieuwste versie 4.1, die bekendstaat als Jelly Bean.

Met mobiel internet
Nog een belangrijk voordeel van de Samsung is dat hij niet alleen wifi heeft om draadloos te verbinden met het wereldwijde web. Hij beschikt ook over 3G mobiel internet. De Galaxy Camera is er zelfs meteen in een tweede variant met 4G in plaats van 3G.

De Nikon Coolpix heeft alleen wifi. Dat betekent dat je in de buurt van een wifihotspot moet zijn als je foto's draadloos wil overzetten of delen met de rest van de wereld. Met de 3G-functie op de Samsung kun je overal op het web, als je een abonnement voor mobiel internet hebt bij een provider.

Groot zoombereik
In de Galaxy Camera huist een CMOS-sensor van 16,3 megapixel. De 21x optische zoom heeft een zeer groot bereik van 23 tot 481 mm in kleinbeeldequivalent.

De smartphonezijde van het toestel toont grote overeenkomsten met Samsungs nieuwste paradepaardje, de Galaxy SIII. Je kunt er alleen niet mee telefoneren.

Een alternatief voor een smartphone is de Galaxy Camera dus zeker niet. Je hebt vooral de mogelijkheid om je foto’s snel op een sociaal netwerk te krijgen, op een manier die vertrouwd is voor eigenaren van een Androidtelefoon.

Wat de Galaxy Camera gaat kosten is nog niet bekend. Waarschijnlijk ligt de prijs tussen die van een degelijke smartphone en een tablet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.