Mobile

Automerken gaan in zee met Apple

Een negental automerken gaan de iPhone sterk ondersteunen in nieuwe wagens. De bedoeling is dat de iPhone-eigenaars hun toestel via stemherkenning gaan kunnen gebruiken, onder andere voor mediafuncties.

Het was al een tijdje bekend dat Mercedes op een aantal modellen een doorgedreven integratie met Apples iPhone en meer bepaald Siri gaat bieden. Geen toeval, want Steve Jobs zaliger was een enorme fan van het Duitse merk.

Maar het blijft niet daarbij: in de marge van de WWDC-beurs van Apple kondigde het aan dat Audi, BMW, Chrysler, General Motors, Honda, Jaguar, Land Rover, en Toyota zich bij Mercedes voegen, en de iPhone sterk gaan ondersteunen. Concreet zou dat in veel gevallen gaan om een USB-poort die de iPhone (of iPod) kan inlezen én een toegewijde knop op het stuurwiel.

Op deze knop drukken zou Siri activeren, de spraakherkenning van de iPhone die in staat is om 'natuurlijke' commando's te verstaan. Het zou bijvoorbeeld mogelijk zijn om – na een druk op de knop – een commando te geven als 'speel muziek van Miles Davis'. 

Voor de Benelux-markt is er wel een grote hinderpaal. Ondanks de verruimde taalondersteuning die Apple deze week aankondigde, kan Siri het Nederlands nog niet herkennen. Toch heeft Apple gezegd dat er op termijn wel ondersteuning voor onze taal komt.

De vraag is natuurlijk wanneer er echt wagens zullen opduiken met de Siri-knop. Gegeven de tijd die de autoindustrie typisch nodig heeft om veranderingen aan modellen, kan dit wel nog even duren – al zal er voor de formele aankondiging op WWDC vast al overleg zijn geweest.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.