Mobile

Bose-hoofdtelefoons op de sportieve toer

De audiomarkt wordt momenteel overspoeld met fraaie hoofdtelefoons, maar toch blijft het verrassend moeilijk om een set te vinden die ook bij het sporten goed blijft zitten. Daar belooft Bose nu wat aan te doen met de nieuwe SIE2 en SIE2i, twee in-ear hoofdtelefoons die mikken op praktisch ingestelde sportievelingen.

Wat meteen opvalt bij de de SIE2 en SIE2i, is dat beide nieuwkomers gebruikmaken van de intussen bekende constructie met StayHear-opzetstukjes. Deze adapters, die  er een beetje uitzien als een haaienvin, horen de hoofdtelefoon perfect op zijn plaats te houden – ook bij bovengemiddeld actief gebruik. Dat ze dat in de praktijk ook prima zullen doen, geloven we zonder meer na onze eerdere ervaringen met de 'gewone' IE2 in-ear set van Bose.

Om de pasvorm nog verder te bevorderen, zijn ook deze sportmodellen voorzien van ooradapters in drie maten beschikbaar: small, medium en large. En naar goede gewoonte wordt er ook hier gebruik gemaakt van de eigen TriPort-technologie voor de geluidsweergave, wat zich moet vertalen in een rijke, natuurlijke klank met een goede laagweergave.
 


Leuke extra's
Wel nieuw is dat de sportuitvoeringen waterbestendig zijn. Dat danken ze aan een slimme constructie waarbij de drivertjes in de in-ears bedekt zijn met een hydrofoob doek. Het voordeel aan die constructie is dat ze regen en zweet buiten houdt, maar omgevingsgeluid niet al te hard blokkeert. En dat is des te veiliger wanneer je je bijvoorbeeld tussen druk verkeer waagt terwijl je muziek beluistert.

Het verschil tussen beide modellen zit 'm in de headsetfunctionaliteit van de i-variant. In het snoer van die laatste zit immers een afstandsbediening waarmee je een iPod of iPhone kan bedienen, aangevuld met een microfoon. Je kan er dus ook mee telefoneren, op voorwaarde dat je nog niet aan het einde van je latijn zit na je work-out natuurlijk…

Als toemaatje worden beide uitvoeringen geleverd met een Reebok-sportarmband, die het sportmerk speciaal voor Bose ontwikkelde. Daarin kan je je muziekspeler of telefoon veilig en comfortabel opbergen tijdens het sporten, terwijl hij toch makkelijk bedienbaar blijft dankzij het touchgevoelige scherm. Er is ook een vakje in voorzien voor het opbergen van sleutels.

Daarnaast doet Bose er ook nog een kledijclip en verlengkabeltje van goed 50 centimeter bovenop. 

Prijs en beschikbaarheid
Voor de SIE2 (alleen beschikbaar in het groen) betaal je 119,95 euro; de i-variant neem je voor 149,95 euro mee naar huis. Die laatste is zowel in het groen als oranje beschikbaar.

De Bose SIE2 en SIE2i zijn vanaf nu beschikbaar bij de Bose-verkooppunten en op de Bose-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.