Mobile

Opgefriste HTC One X nek aan nek met iPhone 5

HTC brengt een verbeterde versie uit van paradepaardje One X, met een vernieuwde interface, betere processor en krachtigere batterij.

De One X, het meest luxueuze model uit HTC’s nieuwe familie Android-smartphones, is inmiddels al zes maanden op de markt. Met de komst van de iPhone 5 was het hoog tijd om het toestel een opfrisbeurt te geven.

De HTC One X Plus draait op de allernieuwste versie van Android, 4.1 Jelly Bean, en komt compleet met een nieuwe versie van de eigen gebruikersinterface. HTC Sense 4+ heeft een nieuwe ‘zelfportretmodus’ voor de frontale camera en het rangschikken van foto’s en video’s is onder meer verbeterd. Ook is er een videohub, die al het videomateriaal op de telefoon op één plek verzamelt.

HTC wil echter vooral met een betere processor, een 1,7 GHz quadcore NVIDIA Tegra 3-processor, en een stevigere batterij (2040 mAh) partij bieden aan de langere, dunnere iPhone 5. Het breidt daarnaast de interne opslag uit naar 64 GB. De One X had al een samenwerking met Dropbox, waardoor je 2 jaar lang gratis 25 GB cloudopslag krijgt.

HTC brengt de opgefriste One X halverwege deze maand op de markt voor 675 euro. Het zal rond diezelfde tijd de HTC One S en de ‘oude’ HTC One X bijwerken naar Android 4.1 Jelly Bean en HTC Sense 4+.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.