Redactie

Eastbound & Down

Kenny Powers is de ergste loser die je ooit op het scherm zag, maar je kunt er niet omheen: diep van binnen vind je hem razend sympathiek ook. Het zit hem in het onkreukbare en ontwapenende zelfvertrouwen van de man, dat schijnbaar nergens op is gebaseerd: hij kampt met overgewicht, verkoopt vuile praat, draagt een nektapijt, en heeft een sportcarrière die al jaren geleden van de rails is gegaan.

Al slaagt hij er ook tijdens dit laatste seizoen van de hilarische HBO-comedy Eastbound & Down in om verder te geraken dan zijn talent hem normaal zou moeten toelaten. Na zijn avonturen in Mexico, tijdens het tweede seizoen, keert hij terug naar de B-competitie van het Amerikaanse baseball  (de zogeheten Minor League), maar neemt hij natuurlijk wel de aspiraties van een sterspeler uit de A-klasse met zich mee.

Frisse, wrange, vooral op plaatsvervangende schaamte werkende humor van komiek Danny McBride. Met opmerkelijke gastrollen van Matthew McConaughey en Don Johnson als – schitterende zet – Powers' vader.

Zondag 30 september op Acht om 21u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.