Redactie

Film: Puss in Boots

Katten niet serieus nemen kan een stevige vergissing zijn (zie Garfield). En dat is zeker waar voor Puss in Boots, het centrale personage uit de gelijknamige animatiefilm.

Animatiefans zullen ongetwijfeld meteen de gelaarsde kat herkennen, want de meester-zwaardvechter met Spaans accent assisteerde de familie Shrek in deel 2 en 3 van de populaire Dreamworks-trilogie over de mopperende groene ogre.

Puss in Boots is een prequel voor de Shrek-films en draait volledig rond de gelaarsde kat, en zijn pogingen om zijn pootjes rond een portie magische bonen te krijgen. Net zoals bij Shrek zit Puss in Boots propvol zalige, gelaagde humor, waardoor ook – en misschien vooral – volwassenen er volop van kunnen genieten. Meer zelfs, de actie is bij momenten te intens voor de allerjongsten.

Antonio Banderas als de Puss en Salma Hayek als de femme fatale Kitty Softpaws genieten duidelijk van hun rollen, net zoals de rest van de cast. Met dialogen als “You have made the cat angry. You do not want to make the cat angry!” en vooral de knappe karaktervolle animaties van de gezichten van alle betrokken beesten kan dat ook niet anders.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.