Mobile

Hands-on met de Samsung Galaxy SIII

ZDNet kon vlak na de lancering van de Galaxy SIII het toestel even in handen nemen. Hier krijg je onze eerste bevindingen.

‘Druk’ is een understatement over de sfeer op de wereldwijde lancering in Londen. Het was aanschuiven om hooguit enkele minuten met de telefoon te kunnen spelen. Die tijd hebben we dan ook benut voor twee korte filmpjes zodat jullie zelf kunnen zien hoe de telefoon er van dichtbij uitziet.
 


Dun en licht is wat meteen opvalt aan dit toestel. Voor een smartphone met een 4,8 inch scherm en 2.100 mAh batterij is dat knap gedaan. Je kan het toestel trouwens ook openen om de batterij te vervangen.
 

Korte hands on met de Samsung Galaxy SIII.


De werkelijke prestaties van het toestel zijn moeilijk vast te stellen op dit soort korte sessies, maar we kunnen wel bevestigen dat de Galaxy SIII zeer vlot reageert. Bijvoorbeeld wanneer je snel door je foto’s bladert.

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is groot, maar niet enorm zoals bij de Galaxy Note. Met zijn 136,6 x 70,6 x 8,6 millimeter is de SII een paar millimeter groter dan de HTC One X.
 

)


Het toestel ligt goed in de hand en voelt niet te groot aan. Ook voor in je broekzak verwachten we niet meteen mopjes als “is that a Galaxy SIII in your pocket or are you just happy to see me?” Een volledige review van het toestel lees je binnenkort op ZDNet.

Prijs
Samsung kon ons na de persvoorstelling nog geen richtprijzen geven voor de Galaxy SIII. We weten enkel dat het toestel vanaf 29 mei in Europa beschikbaar is.

Vreemd genoeg biedt Vandenborre.be de 32 gigabyte-versie van de SIII aan voor 749,99 euro, weliswaar vanaf 29 mei. Ook de Nederlandse website van The Phone House pakt uit met het toestel voor 699 euro, al is hier niet duidelijk om welke versie het gaat.

Mogelijk valt dit te verklaren doordat beide ketens hebben ingeschat hoeveel het toestel zal kosten om hem zo als een van de eerste te koop te kunnen aanbieden. Hetzij met een wachttijd tot eind deze maand.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.