Redactie

The Transporter 2

Jason Statham is de Charles Bronson van deze generatie, en dat heeft hij voornamelijk aan de Transporter-reeks te danken. De ingrediënten van de drie prenten komen rechtstreeks uit het luiewijvenrek van vrouwe cinema’s buurtwinkeltje, met autoachtervolgingen, martial arts en fysiek onmogelijke stunts, maar de laconieke smoel van Statham maakt het allemaal… Nee, niet geloofwaardig. Maar je snapt de grap wel.

In de tweede aflevering uit de serie moet Stathams personage, chauffeur-bodyguard Frank Martin, de dochter van een Amerikaanse antinarcoticapief van punt A naar B brengen. Zoals altijd begint dat als een makkie, maar plotseling dagen er weer knakkers met machinegeweren op.

Maar dan komen natuurlijk de verborgen kwaliteiten van Martin naar boven. De boeven zetten gevaarlijke vallen uit en krijgen onwaarschijnlijke plottwists in hun voordeel, maar onze jongen kan een bom onschadelijk maken door hem een tikje te geven met zijn door de lucht suizende auto en een klein dozijn aanvallers onschadelijk maken met een brandslang. Oneerlijke strijd, als je het ons vraagt!

Donderdag 10 mei op 2BE om 20u50

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.