Mobile

HTC presenteert de Desire X

Begin dit jaar kwam HTC met de nieuwe One-serie. De HTC One X, S en V zijn toestellen waarbij HTC een andere weg ingeslagen is. De Desire-serie blijkt echter nog niet vergeten, na de speculaties en geruchten van de afgelopen week is nu de HTC Desire X gepresenteerd: een instaptoestel met redelijke specificaties en een mooi design.

Mark Moons, directeur HTC Benelux, zegt het volgende over de Desire X: "Als je graag foto’s maakt, video´s bekijkt of games speelt en deze multimedia graag deelt met je vrienden is dit dé telefoon voor jou. De Desire X heeft een sprekend design, subliem geluid en biedt daarnaast een supersnelle en persoonlijke gebruikservaring voor een mooie prijs."

Uiteraard heeft HTC haar Beats-audiotechnologie in de Desire X verwerkt. Deze techniek zou moeten zorgen voor beter geluid, zeker in combinatie met een Beats-headset. Het toestel heeft een speciale laag bovenop het scherm (optical lamination), wat voor een grotere kijkhoek en een betere zichtbaarheid in zonlicht zou moeten zorgen.

De Desire X heeft een 4 inch Super LCD-scherm met een resolutie van 800×480. Het toestel wordt aangedreven door een dual-core 1 GHz-processor van Qualcomm. Mocht je er mee bekend zijn: het gaat daarbij om een Snapdragon S4-chipset, maar niet van de nieuwste generatie. Daarnaast heeft de Desire X 768 MB aan RAM-geheugen en een 5 megapixelcamera. In de specificaties wordt niet gesproken over een camera aan de voorkant. Qua opslagmogelijkheden heeft het apparaat 4 GB ruimte aan boord, in combinatie met een SD-kaartslot.

De HTC Desire X zou al vanaf de tweede helft van september in de winkels moeten liggen. Het toestel krijgt een adviesprijs van 329 euro mee.

  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.