Mobile

Samsung lanceert Windows 8 productfamilie

In een bijna twee uur durend spektakel heeft Samsung een nieuwe productfamilie met Windows 8 boven de doopvont gehouden: Samsung ATIV. Het gaat over een tweetal Smart PC’s, een tablet, een smartphone en een notebook uit de 9 series.

Meest opvallend zijn de twee ATIV Smart PC’s die de gulden middenweg bewandelen tussen een tablet en een notebook. Ze komen beide met een afneembaar toetsenbord, een aanraakscherm en een S-pen, die bij de Samsung Galaxy Note II werd geïntroduceerd.


Samsung lanceert Windows 8 productfamilie

De twee ATIV Smart PC’s verschillen echter op vlak van interne configuratie en scherm. Zo komt de ‘gewone’ ATIV Smart PC met een HD Ready scherm, een Atom processor, 2 GB RAM geheugen en 128 GB opslagcapaciteit. De ATIV Smart PC Pro krijgt een Full HD scherm, een Intel Core i5 processor, 4 GB RAM geheugen en 256 GB opslagcapaciteit. Officiële prijskaartjes voor de Belgische markt zijn nog niet vrijgegeven, maar in Nederland wordt gesproken over 849 euro en 1299 euro voor respectievelijk de Samsung ATIV Smart PC en de Pro.

Samsung ATIV Tab en S
Samsungs tablet met Windows 8 wordt simpelweg ATIV Tab genoemd, naar analogie met de Galaxy Tab, die op Android draait. Met deze laatste heeft de ATIV Tab ook veel gemeen op vlak van hardware: een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1366×768 pixels, een 1,5 Ghz dual core processor, 2GB RAM geheugen, opslagcapaciteit van 32 of 64 GB en twee camera’s. De ATIV Tab is net geen 9 mm dik en weegt 560 gram.


Samsung lanceert Windows 8 productfamilie

De kleinste telg uit de ATIV familie is de S, een smartphone die je mag beschouwen als de tegenhanger van de Galaxy S III.  Die wordt binnenkort wellicht door Microsoft zelf nog wat extra in de picture gewerkt. Om de productfamilie helemaal volledig te maken lanceert Samsung ook nog de Series 9 notebook met Windows 8.

Samsung lanceert Windows 8 productfamilie

Daarmee zet Samsung een volledige reeks producten neer die straks bij de introductie van Windows 8 wellicht meteen beschikbaar zullen zijn. Of de Samsung ATIV-familie op Windows 8 even succesvol zal zijn als de Galaxy-reeks op Android, is de hamvraag.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.