Redactie

Law & Order: LA

Het langstlopende flikkenfeuilleton op de Amerikaanse televisie werd twee jaar geleden nog een beetje langerlopend met de nieuwe subserie Law & Order: Los Angeles. Net zoals Criminal Intent en Special Victims Unit, twee andere succesreeksen onder de Law & Order-koepel, wordt er node van de vaste formules afgeweken, maar dat is net het handelsmerk van de ondertussen al twintig jaar lopende franchise: alle focus gaat naar het menselijke drama, en dan heb je eigenlijk geen bravouretrucjes nodig.

Al koos bedenker Mike Post deze keer wél voor een scheutje gimmick: de meeste afleveringen in de hele franchise draaien rond een zaak die erg veel parallellen vertoont met een gebeurtenis die ooit in de Amerikaanse kranten stond, maar deze keer zijn het – gezien de locatie – gebeurtenissen van een iets prominentere aard.

Zoals de aflevering van vandaag, waarin een dolle schutter het vuur opent op de menigte tijdens een toespraak van een senator. Gebaseerd op een gelijksoortige schietpartij in Tucson, Arizona, waar de aflevering in kwestie niet werd uitgezonden omdat haar inhoud zo dicht bij de echte gebeurtenissen stond.

Law & Order: LA hoeft overigens in niets onder te doen voor de andere exploten van showrunner Wolf: prima verhalen, en een prima cast, met onder meer Rachel Ticotin en Alfred Molina.

Maandag 24 september op 2BE om 23u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.