Mobile

Onkyo brengt Airplay naar iedere receiver

Airplay is een feature die op steeds meer receivers te vinden is. Voor wie nog een model heeft zonder Apples streamingfunctie, is er nu een handig apparaatje van Onkyo.

De DS-A5 mikt zelfs wat ruimer, op mensen met receivers die totaal geen bekabelde of draadloze netwerkaansluiting hebben. In wezen is het een compact kastje dat op de audioinstallatie staat en dat via WiFi of kabel verbindt met het netwerk.

Verbinden met een receiver of versterker kan via analoge cinch of een optische verbinding. Dat laatste maakt de DS-A5 interessant als je beschikt over een toestel met een degelijke ingebouwde DAC – of een standalone DAC.

Interessant is dat het Onkyo-toestel dubbelt als dock waarin een iPhone of iPod Touch kan geparkeerd worden. Op dat moment wordt audio via digitale weg uitgelezen en doorgestuurd, in tegenstelling tot de analoge route die sommige docks nemen.


In principe kan de DS-A5 gebruikt worden met eender welk merk van receiver. Wie het koppelt aan een Onkyo-apparaat, krijgt wel de mogelijk om via een bijgeleverde Remote Interactive-kabel een verbinding te leggen. De dock kan dan via de afstandsbediening van de receiver bediend worden.

Het dockgedeelte onderscheidt de DS-A5 van een Airport Express, een Airplay-ontvanger dat Apple zelf verkoopt voor 99 euro en dat beschikt over een digital uitgang.

De prijs van de Onkyo DS-A5 is nog onbevestigd, maar zou ergens tussen 150 en 180 euro liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.