Geluid

Marantz introduceert nieuwe 11-serie

Begin mei toonde Marantz al een eerste glimp van de nieuwe 11-serie op de High-end Show 2012 in Munchen. Vandaag haalt de fabrikant het doek echter compleet van de PM-11S3 en SA-11S3, een erg mooie cd-speler en geïntegreerde stereoversterker.

De twee nieuwe toestellen onderscheiden zich van hun voorgangers door zowel praktische als klanktechnische verbeteringen, die voor superieure prestaties garant moeten staan. "De Premium-reeks symboliseert het streven van Marantz naar echte topprestaties", verduidelijkt sound designer en brand ambassador Ken Ishiwata. "Ze brengt emoties over, zet nieuwe standaarden en opent een venster op de technische mogelijkheden van de toekomst. Die traditie wordt ook met de derde generatie van de 11-serie verder gezet."

Niet zomaar een CD-speler
Bij de nieuwe SA-11S3 cd-speler uit zich dat onder meer in de introductie van 'Marantz Musical Mastering' (MMM), met selecteerbare digitale filters die tot nog toe alleen voor professionele opnamestudio's voorbehouden waren. Die moet de geluidskwaliteit van cd's significant verbeteren. En niet alleen van cd's, want ze wordt ook toegepast op 'nieuwe media' die op de USB-aansluiting op de voor- en achterzijde worden aangesloten. Marantz heeft deze filters bewust zo ontwikkeld dat ze signalen weergeven met een bitdiepte en resolutie tot 24-bit/192 kHz.

Ook de DAC-modus van de SA-11S3 is volgens Marantz uniek. Via drie digitale ingangen kunnen andere apparaten met de Marantz verbonden worden, waarna de SA-11S3 de digitaal-analoogomzetting voor zijn rekening neemt. Leuk om zien is trouwens dat er niet alleen een optische en coaxiale digitale ingang aanwezig zijn, maar ook een USB-B-poort. Die werkt zelfs in asynchrone modus wanneer je er een PC mee verbindt, wat opnieuw voor een betere geluidskwaliteit moet zorgen.

,

Meer controle, meer precisie
Ook de komst van de PM-11S3 versterker brengt een aantal vernieuwingen met zich mee, die zich uiten in meer controle en een weergave die opener en preciezer is dan bij zijn voorganger. Marantz belooft alvast een extreem dynamisch geluid met een perfect stereobeeld en een buitengewoon exacte plaatsing van stemmen en instrumenten.

De afgeschermde ringkerntransformator en streng geselecteerde onderdelen moeten bij de nieuwkomer een ultrastabiele werking verzekeren, met een vermogen van tweemaal 100 watt bij 8 ohm en tweemaal 200 watt bij 4 ohm.

De opbouw met drie aparte trappen – een voorversterker, tweekanaals eindversterker en phono-voorversterker – garandeert volgens Marantz een perfecte signaalintegriteit en ruisreductie. De ingebouwde phono-voorversterker is overigens geschikt voor zowel MM- als MC-elementen.

Eveneens van de partij is een Power Amp Direct-ingang, die het mogelijk maakt om een losse voorversterker rechtstreeks op de eindtrap van de PM-11S3 aan te sluiten zodat die laatste met een druk op de knop dienst doet als pure eindversterker. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer je de Marantz wil integreren in een surroundopstelling, waarbij de hoogwaardige versterker van de S3 dan de frontspeakers kan aansturen.

Andere highlights in het chassis zijn de huiseigen Current Feedback-technologie, HDAM-SA3-modules (Hyper Dynamic Amplifier) en symmetrische schakelingen met zo kort mogelijke signaalwegen.

Binnenkort beschikbaar
De nieuwe PM-11S3 en SA-11S3 worden beide aangeboden in een zwarte of gouden kleurstelling en worden eind augustus al bij de Marantz-dealers verwacht. De adviesprijs bedraagt in beide gevallen 3.999 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.