Mobile

Review: Samsung Galaxy Tab 7.7

De Tab 7.7 is de eerste tablet met dat type scherm en weet onmiddellijk te overtuigen. Diepzwart wordt probleemloos gecombineerd met felle kleuren en het scherm blijft onder elke kijkhoek goed leesbaar. Samsung legt hiermee de lat heel hoog. We vragen ons af of de IPS-schermen die in zowat alle andere tablets gebruikt worden hier ooit aan zullen kunnen tippen.

,

Ondanks de intussen vrij algemene beschikbaarheid van Android 4.0, vinden we op de Tab 7.7 het oudere Android 3.2 terug. Samsung kon ons ten tijde van onze review niet vertellen wanneer we de nieuwste Android-versie mogen verwachten voor dit toestel. Dat komt vooral omdat ze hun eigen TouchWiz UX-laag over de klassieke Android-interface leggen. Daardoor oogt Android 3.2 opeens een stuk aangenamer, al zorgt het ook voor problemen.

In TouchWiz UX zijn de animaties tussen de menu’s immers niet erg vloeiend. Je krijgt soms dan ook de indruk dat je met een ‘traag’ toestel werkt, ondanks de krachtige 1,4 GHz dual-core processor. Hopelijk wordt dat probleem in de toekomst verholpen. In de TouchWiz-laag zitten ook tal van functies die je niet standaard in Android terugvindt. De opvallendste zijn de mini-apps centraal onderaan de statusbalk.

Je vindt er zo’n tien apps die onmiddellijk geopend worden in een klein venster. Op die manier kun je probleemloos naar een film kijken en tegelijkertijd je mails, berichten of agenda bekijken. Bijzonder handig, al missen we de mogelijkheid om hier eigen apps te integreren.

,

Grappig is dat deze tablet ook als telefoon gebruikt kan worden. Het ziet er niet uit, maar zo kun je toch nog iemand bereiken in noodgevallen. De Tab 7.7 heeft daarnaast twee camera’s. De 2-megapixelcamera vooraan is van prima kwaliteit, maar dat kan niet gezegd worden van de 3-megapixelvariant met LED-flits aan de achterkant.

720p-video’s vertonen bijzonder veel ruis en de genomen foto’s zijn door de erg trage autofocus zelden scherp. Gelukkig spelen 1.080p-video’s wel vloeiend af. Samsung heeft eindelijk ook een MicroSD-sleuf toegevoegd. Een minder leuke verrassing is het ontbreken van een infraroodzender.

Bij de voorstelling van de tablet in september vorig jaar werd hij nog afgeschilderd als de ideale tablet voor in de huiskamer, met name door die zender. Dat liedje gaat helaas niet door.

,

De Galaxy Tab 7.7 is een tablet met een superieur scherm, maar de mindere software tempert ons enthousiasme wat. Nu maar afwachten wat Android 4.0 brengt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.