Mobile

Vergelijkende test: Tablets

Van een nicheproduct tot de lieveling van het grote publiek: dat is het indrukwekkende parcours dat tablets de voorbije drie jaar afgelegd hebben. We haalden negen aantrekkelijke tablets – inclusief de nieuwe iPad – naar onze redactie en gaan na wat ze precies te bieden hebben.

,

Tablets (en dan spreken we in de eerste plaats over de iPad) verkopen ongelooflijk goed. Apple in het bijzonder wordt er schatrijk van. En dat is wat niemand echt verwacht had, toen Steve Jobs drie jaar geleden deze productcategorie nieuw leven inblies.

Achteraf gezien is het succes van tablets nochtans heel voorspelbaar, maar dat is wel vaker zo als je terugblikt. Feit is dat een laptop bij velen een vast deel van het woonkamermeubilair was geworden. Surfen op internet, als een hangjongere op Facebook zitten  en een potje mailen waren typische activiteiten, vaak tijdens het bekijken van een tv-programma of film. Meer nog: er werd op de laptop een film bekeken of de notebook werd als beeldbron aangesloten op tv. Mooi allemaal, maar dit gebeurde wel op een relatief complexe machine, vaak met de kabel van de niet al te compacte adapter over de sofa gedrapeerd.

Zet daar een tablet tegenover en je begrijpt waarom veel mensen zo’n ding verkiezen. Een tablet is veel toegankelijker, ontdaan van franjes, handzamer en gaat lang mee op een batterijlading. En toch ook een enorm pluspunt in de woonkamer: als je aan je partner iets wil tonen op het scherm, geef je het gewoon door. 

AV-integratie
Vanuit het perspectief van FWD zijn tablets op nog een belangrijk vlak interessant. Bij quasi alle AV-toestellen met een netwerkaansluiting zien we een sterke trend naar integratie en slimme diensten. Een tablet past perfect bij deze tendens. Meer nog: dankzij apps van AV-fabrikanten wordt zo’n toestel de perfecte afstandsbediening en zelfs een tweede scherm.

Functies als DLNA en Airplay maken taaiere opdrachten als ‘toon vakantiefoto’s op de televisie’ een fluitje van een cent. Je hoort het: bij FWD zijn we helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde van dit soort toestellen! Wat niet betekent dat we tablets niet kritisch bekijken, want er zijn nog wel wat valkuilen. Zéker bij de aankoop van zo’n toestel.

Daarom haalden we negen aantrekkelijke tablets naar onze redactie voor een vergelijkende test. Enkele van die reviews vind je hier alvast terug, de andere kan je nalezen in FWD Magazine 41 – verkrijgbaar in de kiosk en onze online shop.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.