Mobile

Volgende iPad op 7 maart


Een uitnodiging die net naar de internationale pers werd gestuurd, laat er geen twijfel over bestaan. Apple kondigt de volgende iPad aan op 7 maart. Zoals verwacht.

"We hebben iets dat je echt moet zien. En aanraken." Zo titelt de invitatie die Apple dinsdagavond verstuurde. Verder bevat de e-mail enkel een close-up van het scherm van een iPad, met het icoon van de Agenda-app op 7 maart centraal gesteld.

De datum van 7 maart komt niet uit de lucht vallen. Er waren al eerder hints dat Apple op die dag een nieuwe iPad zou voorstellen. Ook wel omdat het bedrijf schijnbaar een jaarlijkse ritme gaat aanhouden voor het introduceren van mobiele toestellen. En inderdaad: de iPad 2 is min of meer 12 maanden oud.

Een lancering op 7 maart betekent wellicht dat de iPad 3 eind maart, begin april in de winkels zal liggen. Veel zal afhangen van het scherm dat de iPad 3 zal hebben.

Volgens geruchten zou de iPad 3 immers naar analogie van de iPhone 4 en 4s een Retina-scherm hebben. Een sterk staaltje indien waar, want dat zou betekenen dat de iPad 3 een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels zou tonen. Dat is meer dan een Full HD-televisie.

De presentatie begint op 7 maart om 19 uur onze tijd. Hier lees je kort daarna wat Apple juist presenteert.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.