Mobile

Googles futuristische bril komt er echt


Een bril die ook dienst doet als telefoon, gps-toestel, mailtoepassing en browser? Het is geen Terminator-sciencefiction, maar een echt werkstuk van Google.

De Googlebril toont informatie op de brilglazen. Zo krijg je een wegbeschrijving te zien die bovenop de echte wereld geprojecteerd wordt. En je kan ook zien als er een mail binnenkomt en je krijgt een verwittiging voor je afspraken van de dag. Althans, dat is wat onderstaande promovideo van Google belooft.
 

 

De bediening gebeurt gelukkig niet met een aanraakscherm, want dan zou je heel de tijd aan je ogen moeten prutsen en door vuile brillenglazen moeten kijken. Neen, wil je commando’s geven, dan moet je spreken. Zeg je ‘neem hier een foto van en deel het met mijn cirkels’ en dan doet de bril dat gewoon.

Google test op dit ogenblik prototypes van de brillen in de echte wereld. Het is dus niet bij een leuk concept en een promovideo gebleven. Maar wanneer je de dingen in de winkel zal vinden, is een andere vraag. Google-werknemers hebben in het verleden al eens aan The New York Times laten intvallen dat de brillen 250 tot 600 dollar gaan kosten en dat ze eind 2012 beschikbaar zouden zijn. Maar technologieblad Wired heeft andere bronnen die een lancering aan het einde van dit jaar heel onwaarschijnlijk achten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.